آرگان

0
39
آرگان

روغن آرگان قرنهاست که برای انواع مواد غذایی ، مواد آرایشی و آرایشی استفاده می شود. سرشار از مواد مغذی ضروری، آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابی است. تحقیقات اولیه نشان می دهد که روغن آرگان ممکن است به جلوگیری از بیماری های مزمن از جمله بیماری های قلبی، دیابت و سرطان نیز کمک کند.

آرگان

روغن آرگان یک روغن گیاهی است که از هسته درخت آرگان (Argania spinosa) تولید شده و بومی کشور مراکش است. در مراکش روغن آرگان به صورت خوراکی از جمله بر روی نان صبحانه یا روی کوسکوس یا ماکارونی (پاستا) استفاده می شود. همچنین برای تولید لوازم آرایشی هم از آن استفاده می شود

استفاده های آرایشی و بهداشتی

شرکت Shea Terra Organics اولین شرکتی بود که روغن آرگان را در ایالات متحده در سال ۲۰۰۳ به بازار عرضه کرد. از این زمان به بعد روغن آرگان به طور فزاینده ای در محصولات آرایشی و بهداشتی و مراقبت از مو محبوبیت یافت . از سال ۲۰۲۰ بیشترین رشد تقاضا در صنعت آرایشی و بهداشتی در مصرف روغن آرگان اتفاق افتاده است. درحال حاضر از روغن آرگان برای کرم های صورت همچنین به عنوان ماده براق کننده لب، شامپوها، مرطوب کننده ها و صابون ها و همچنین بعنوان نرم کننده و براق کننده موها استفاده می شود.

آرگان

خواص روغن آرگان

این ماده دارای مواد مغذی ضروری است. روغن آرگان در درجه اول از اسیدهای چرب و انواع ترکیبات فنلی تشکیل شده است.

بیشتر چربی روغن آرگان از اولئیک و اسید لینولئیک ناشی می شود. تقریباً ۳۶-۲۹٪ از محتوای اسیدهای چرب روغن آرگان از اسید لینولئیک یا امگا ۶ حاصل می شود و این منبع خوبی برای این ماده مغذی اساسی برای انسان است.

اسید اولئیک  ۴۹-۴۳٪ از ترکیب اسیدهای چرب روغن آرگان را تشکیل می دهد و همچنین یک چربی بسیار سالم است. این اسید چرب همچنین در روغن زیتون نیز وجود دارد.

اسید اولئیک به دلیل تأثیر مثبت آن بر سلامت قلب مشهور است

علاوه بر این ، روغن آرگان منبع غنی ویتامین E است که برای پوست، مو و چشم سالم لازم است. این ویتامین همچنین دارای خواص آنتی اکسیدانی قدرتمند اثبات شده ای است.

آرگان

روغن آرگان دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است

ترکیبات مختلف فنلیک موجود در روغن آرگان احتمالاً مسئول بسیاری از ظرفیت های آنتی اکسیدانی و ضد التهابی آن است.

روغن آرگان سرشار از ویتامین E یا توکوفرول است که یک ویتامین محلول در چربی است و به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی برای کاهش اثرات مضر رادیکالهای آزاد عمل می کند

سایر ترکیبات موجود در روغن آرگان مانند CoQ10، ملاتونین و استرولهای گیاهی نیز در ظرفیت آنتی اکسیدانی آن نقش دارند.

علاوه بر این برخی تحقیقات نشان می دهد که روغن آرگان بر روی پوست التهاب ناشی از صدمات یا عفونت ها را نیز کاهش میدهد.

اگرچه این نتایج دلگرم کننده است تحقیقات بیشتری برای درک چگونگی استفاده از روغن آرگان در داروهای ضد التهاب و استرس اکسیداتیو مورد نیاز است.

روغن آرگان ممکن است علائم پیری پوست را کاهش دهد

روغن آرگان به سرعت به یک ماده محبوب بسیاری از محصولات مراقبت از پوست تبدیل شده است. برخی تحقیقات نشان می دهد که مصرف رژیم غذایی روغن آرگان ممکن است با کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو باعث کند شدن روند پیری پوست شود. همچنین ممکن است باعث ترمیم و مراقبت از پوست سالم هنگام استفاده مستقیم بر روی پوست شما شود. بنابراین علائم بصری پیری مانند چین و چروک ها را کاهش دهد.

برخي مطالعات انساني نشان مي دهد كه روغن آرگان چه از طریق خوراکی و یا مصرف مستقیم روی پوست براي افزايش خاصيت ارتجاعي پوست و هيدراسيون در زنان يائسه نیز مؤثر است.

روغن آرگان ممکن است برخی از مشکلات پوستی را درمان کند

روغن آرگان برای ده ها سال به ویژه در شمال آفریقا، از آنجا که منشاء درختان آرگان است، یک درمان خانگی محبوب برای درمان شرایط التهابی پوست بوده است.

اگرچه شواهد علمی محدودی در مورد توانایی روغن آرگان در درمان عفونت های خاص پوست وجود دارد، اما هنوز هم به طور مکرر برای این منظور استفاده می شود. با این حال ، تحقیقات کنونی نشان می دهد که روغن آرگان حاوی چندین ترکیب آنتی اکسیدانی و ضد التهاب است ، به همین دلیل به نظر می رسد که این ماده میتواند التهابات پوست را درمان کند.

آرگان

روغن آرگان ممکن است روند بهبود زخم را تسریع کند.

یک مطالعه روی حیوانات نشان داد که افزایش قابل توجهی در بهبود زخم در موش هایی که از روغن آرگان در درمان سوختگی درجه دو برایشان استفاده شده، مشاهده می شود. این داده ها  نقش احتمالی روغن آرگان را در بهبود زخم ها و ترمیم بافت نشان می دهد.

روغن آرگان پوست و مو را مرطوب میکند

اسیدهای اولئیک و لینولئیک که اکثر چربی های روغن آرگان را تشکیل می دهند مواد مغذی حیاتی برای حفظ پوست و مو سالم هستند. روغن آرگان اغلب به طور مستقیم بر روی پوست و مو تجویز می شود اما ممکن است با مصرف خوراکی نیز موثر باشد.

در یک مطالعه ، هر دو مصرف خوراکی و موضعی روغن آرگان باعث افزایش رطوبت پوست در زنان یائسه شد. اگرچه هنوز تحقیق خاصی در مورد استفاده خاص از روغن آرگان برای سلامتی مو صورت نگرفته است اما برخی مطالعات نشان می دهد روغنهای گیاهی دیگر با مشخصات غذایی قابل مقایسه ممکن است باعث کاهش خشکی و موخوره و سایر انواع آسیب موها شوند.

آرگان

از روغن آرگان باعث جلوگیری و کاهش  ترک های پوستی (استرچ مارک) می شود

در حقیقت ، هیچ مدرک محکمی وجود ندارد که نشان دهد هر نوع درمان موضعی ابزاری مؤثر برای کاهش علائم کشش (ترک) پوستی است با این حال، تحقیقات نشان می دهد که روغن آرگان به کاهش التهاب و بهبود خاصیت ارتجاعی پوست کمک میکند. به همین دلیل است که بسیاری از افراد موفقیت در استفاده از آن را برای مشکل ترک های پوستی گزارش می دهند.

روغن آرگان برای درمان آکنه

برخی ادعا می کنند روغن آرگان یک درمان مؤثر برای آکنه است، اگرچه هیچ تحقیق علمی سختگیرانه ای از این امر پشتیبانی نمی کند.

گفته می شود ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی روغن آرگان موجب کاهش قرمزی و سوزش پوست ناشی از آکنه میشوند. روغن آرگان همچنین ممکن است در آبرسانی پوست نقش داشته باشد که برای پیشگیری از آکنه مهم است.

اینکه روغن آرگان در درمان آکنه شما مؤثر باشد به چند عامل بستگی دارد. اگر آکنه با خشکی پوست یا سوزش همراه باشد، روغن آرگان ممکن است راه حلی را ارائه دهد اما اگر آکنه شما به دلیل هورمونها ایجاد شده باشد، روغن آرگان به احتمال زیاد تاثیر قابل توجهی نخواهد داشت.

روغن آرگان در پیشگیری از سرطان و سلامت عمومی بسیار موثر گزارش شده است.

طریقه مصرف

از آنجا که استفاده روغن آرگان به طور فزاینده ای رایج شده است، افزودن آن به روال سلامتی و زیبایی خود آسان تر از همیشه است. این ماده در اکثر فروشگاه های مواد غذایی، داروخانه ها و خرده فروشان آنلاین بصورت گسترده ای در دسترس است.

برای پوست

روغن آرگان معمولاً به صورت خالص به صورت موضعی مورد استفاده قرار می گیرد و اغلب در محصولات آرایشی مانند لوسیون ها و کرم های پوستی نیز وجود دارد. اگرچه اگر میخواهید آنرا مستقیم بر روی پوست خود بمالید بهتر است با مقدار بسیار کمی شروع کنید تا اطمینان حاصل شود که هیچگونه عارضه جانبی برایتان ایجاد نشود.

آرگان

برای مو

شما می توانید روغن آرگان را مستقیماً روی موهای مرطوب یا خشک بمالید تا رطوبت مو و کف سر را بهبود ببخشد، شکستگی موها را کاهش داده و موجب نرمی موها شود.

روغن آرگان گاهی اوقات در شامپوها یا نرم کننده ها هم موجود است.

اگر اولین بار است که از آرگان استفاده می کنید با مقدار کمی شروع کنید تا ببینید که موهای شما چگونه جواب می دهد. اگر به طور طبیعی ریشه های موی چربی دارید، آرگان را فقط در انتهای موهای خود بمالید تا موهایتان بیش از حد چرب دیده نشود.

برای آشپزی

اگر علاقه دارید از روغن آرگان در غذا استفاده کنید، به دنبال انواعی باشید که به طور خاص برای پخت و پز در بازار عرضه می شوند یا مطمئن شوید که ۱۰۰٪ روغن آرگان خالص خریداری می کنید. روغن آرگان که برای اهداف آرایشی به بازار عرضه می شود ممکن است با سایر ترکیباتی که نباید از آنها بصورت خوراکی استفاده کنید مخلوط شود.

به طور سنتی در مراکش روغن آرگان برای چرب کردن نان یا ریختن بر روی کوزو(پاستا) یا سبزیجات استفاده می شود. همچنین می توان آن را به راحتی گرم کرد، اما برای مصرف با حرارت بالا مثلا برای سرخ

کردن مناسب نیست زیرا به راحتی می سوزد.

مشاوره رایگان با کارشناسان زیباچه

شماره تماس‌ها جهت دریافت مشاوره رایگان

۸۸۷۱۰۸۹۳(۰۲۱)   (تا ساعت ۱۶)
۰۹۳۳۸۶۵۴۰۰۵   (تا ساعت ۲۳)
۸۸۷۰۹۸۱۹-۲۰(۰۲۱)   (تا ساعت ۱۶)


آدرس: تهران، یوسف آباد، پلاک ۲۵۵


     
ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید . . .
     

پاسخ دادن

دیدگاه خود را وارد کنید
لطفا نام خود را وارد کنید