
چگونه لوازم آرایشی فاسد را تشخیص دهیم؟
فهرست مطالب
شناخت نشانههای فساد در مورد برخی لوازم آرایشی ضروری است، اما در برخی دیگر از لوازم آرایشی حتی استفاده از محصول بعد از فرا رسیدن تاریخ انقضا هم مشکلساز نمیشود.
آیا تاریخ انقضای لوازم آرایش مهم است؟
از کجا متوجه زمان انقضای یک محصول آرایشی شویم؟ این سوالی است که خیلی از خریداران محصولات آرایشی و بهداشتی دارند. برچسب شبنم تا حدودی کمک کرده زمان تولید و انقضای محصولات و قاچاق بودن یا نبودن آن مشخص باشد، اما هنوز هم خیلی از محصولات آرایشی و بهداشتی برچسب شبنم ندارند. گاهی نیز برچسب روی بستهبندی محصولات زده میشود و اگر جعبه را دور بیندازید و زمانی از مصرف ماده آرایشی بگذرد دیگر نمیتوانید متوجه زمان تولید یا انقضای محصول شوید.
روی بستهبندی اصلی محصولات هیچ توضیحی در مورد تاریخ تولید و انقضا داده نشده و تنها علامتی که بسیاری از افراد حتی متوجه آن هم نمیشوند، کاسهای است که روی آن عددی قید شده و نشان میدهد بعد از باز کردن در محصول تا چند ماه بعد میتوانید محصول را همچنان استفاده کنید اما آیا واقعا به خاطر دارید کرم ضدآفتاب یا رژ لبتان را کی خریده بودید و چند ماه از زمان مصرف آن گذشته است؟
طول عمر محصولات آرایشی تقریبا چقدر است؟
• ژل دوش و شامپو: ۲ تا ۳ سال.
• لوسیون بدن: ۹ تا ۱۲ ماه.
• کرم صورت: کاسهای ۹ ماه، بطریهای پمپی یا تیوپی ۱۲ ماه.
• لاک ناخن: ۱ تا ۲ سال.
• ریمل مژه و ابرو: ۳ ماه.
• پوشاننده سیاهی دور چشم: ۳ تا ۶ ماه.
• کرم روز، شب: ۶ تا ۹ ماه.
• پاککننده آرایش چشم، صورت: ۶ تا ۹ ماه.
• اسکراب و لایهبردارها: ۶ تا ۹ ماه.
• ماسک مرطوبکننده، پاککننده: ۶ تا ۹ ماه.
• کرم ضدقرمزی: ۸ ماه.
• کرمپودر: ۹ ماه.
• لوسیون بدن: ۱۲ ماه.
• رژگونه: ۲ تا ۳ سال.
• سایه چشم: ۲ تا ۳ سال.
• پنکک: ۲ تا ۳ سال.
• مداد چشم: ۲ سال.
• مداد ابرو: ۲ سال.
• رژ و مداد لب: ۲ سال.
تشخیص رنگ مو و اکسیدان فاسد:
رنگ مو و اکسیدان باید به تاریخ تولید و انقضا آن توجه خاصی داشت که خیلی مهم است.رنگ مو و اکسیدان باید در جای خنک و خشک به دور از نور آفتاب نگهداری شود. از تیوپ رنگ مویی که حالت باد کرده دارد استفاده نکنید. ویتامینه های مو و ماسک مو و شامپوها هم دارای همین شرایط هستند. البته مصرف رنگ مو زیاد است که به فاسد شدن نمی رسد. رنگ گردن مو باعث زیبا شدن و تغییر در چهره شما می شود. نگهداری مو رنگ شده هم باید بسیار خاص باشد
تشخیص رژلب فاسد:
رژلب بیشترین مصرف را مابین لوازم آرایش دارد و شکی در آن نیست که برای آرایش بسیار مهم است.
شناخت رژلب فاسد کار بسیار راحتی است. رژلب فاسد بوی خوبی نمیدهد. مهمترین روش شناخت اینست که رنگ را یکنواخت روی لب و پشت دست نمیکشد. بلکه به صورت پله پله است حتی شاید رژلب از وسط بشکند، اغلب بدنه رژلب مات و سفید میشود. البته کشیدن رژلب روی دست و واکنش نشان دادن با طلا به خصوص انگشتر ملاک نیست.
چون رنگ رژلب ترکیبات سرب دارد، پس اگر بهترین رژلبها را هم تست کنید این واکنش را انجام میدهد. مانند برندهای گرلند و شنل و کریستین دیور و … . تشخیص رژلب مایع فاسد به این صورت است که چسبناک و بدبو میشود و مواد آن کش می آید. حتی در آن به راحتی باز هم نمی شود، روی لب پخش نمی شود و طعمش عوض می شود.
خطرناک تر از همه ؛ ریمل
ریمل خطرناک ترین لوازم آرایشی است که باید زود به زود دور انداخته شود. این لوازم آرایشی محل اسکان انواع باکتری است که در محیط گرم و تاریک درون آن، جا خوش کرده اند و با هر بار استفاده می توانند به چشم ها انتقال یابند. از عوارض آن، عفونت های چشمی و در موارد شدیدتر، نابینایی است.
ریمل باید هر چند ماه یکبار(در حالت ایده آل ۲ تا ۳ ماه و نهایتا ۶ ماه) عوض شود،با باز شدن درریمل اکسیژن روی مواد تشکیل دهنده ریمل تاثیر گذاشته و کاری می کند که باکتری ها درون آن جمع شوند. وقتی باکتری ها درون ریمل تجمع کنند، می توانند باعث قرمزی، خارش یا حتی گاهی ورم ملتهبه و گل مژه در ناحیه چشم ها شود.
از طرف دیگر هربار که برس ریمل را بیرون می آورید، از آن استفاده می کنید و دوباره آن را سر جایش برمی گردانید، در این مسیر برس تعدادی باکتری جذب می کند و آن را درون ریمل می برد.
از کجا بفهمید فاسد شده است؟
وقتی ریمل شما خراب می شود بویی نزدیک به بوی گازوئیل از آن به مشام می رسد. هرگاه در چشم های تان احساس ناراحتی کردید و نشانه هایی از بعضی بیماری ها در آنها دیدید، باید اولین کاری که می کنید دور انداختن تمام لوازم آرایشی های مربوط به چشم تان باشد چون ممکن است بیماری به آنها سرایت کرده باشد. اگر بعد از یک یا ۲ روز همچنان در چشم های تان احساس التهاب و ناراحتی کردید حتما به یک متخصص چشم مراجعه کنید.
محققان چه میگویند؟
بر اساس نتایج تحقیقی که روی هزار زن انگلیسی ۱۸ تا ۷۰ ساله انجام شده، ۶۸ درصد زنان اصلا اهمیتی به تاریخ انقضای محصولات آرایشی نمیدهند و محصول را تا زمانی که تمام شود، نگه میدارند و مصرف میکنند. خانمها به طور متوسط برخی محصولات را تا ۴ سال و برخی دیگر را حتی تا ۱۵ سال نگه میدارند. بهعنوان مثال، حداکثر زمان نگهداری از مداد چشم 1.5 سال است اما به طور میانگین خانمها ۸ سال از یک مداد استفاده میکنند.
مدت زمان نگهداری از رژلب نیز حداکثر ۲ سال است، اما برخی خانمها تا ۸ سال یک رژ را در کیفشان دارند. این موضوع فقط مختص خانمهای انگلیسی نیست و تحقیقات مشابه در سراسر جهان این موضوع را ثابت کرده است. محققان پس از بررسی محصولات منقضیشده و بهویژه محصولاتی که خانمها در کیفشان نگه میداشتند، اعلام کردند این محصولات حاوی باکتریهای مضر و بیماریزایی است که میتواند باعث مشکلات زیادی شود.